Waarom komen geniale ideeën altijd op het laatste moment?

Zelf ben ik best handig en natuurlijk creatief (anders zou ik niet ver komen met m’n decoraties). Maar sommige dingen zijn niet voor mij weggelegd, zoals zagen en timmeren. Al jaren zit ik te denken hoe ik de raamfolies beter kan tonen op bijvoorbeeld een beurs of in de winkel. Ik heb al diverse fotoboeken gemaakt, maar een boek op de kraam tussen alle andere producten valt nooit zo op. Een heel raamkozijn of een deur meenemen is ook geen optie. En al zou dat in het klein nog wel kunnen, dan is het nog maar één enkele decoratie die ik kan laten zien. Ook heb ik internet al diverse keren afgestruind voor ideeën, maar helaas zonder resultaat.

Vorige week zag ik ineens het licht. Een mini-kledingrek  met hangers waar ik diverse voorbeelden aan kan hangen. Deze kan ik makkelijk aanvullen, of vervangen en is makkelijk mee te nemen. En de klanten kunnen er rustig tussen kijken en ideeën opdoen.

Oke, het idee was er, maar dan de uitvoering… Een beetje meten, uitrekenen en tekenen, en toen mijn schoonvader eens lief aangekeken.  Wat is het fijn om zo’n handige schoonvader te hebben, hij begreep meteen wat ik wilde, had nog een mooi stukje buis voor mij en ging bijna meteen aan de slag, want de volgende dag belde hij al op dat het rekje voor mij klaarstond. Wat een schat!

Maar toen… ojee, het rekje moet gevuld worden en  aanstaande zondag sta ik toevallig al op een beurs. Waarom komen geniale ideeën altijd op het laatste moment? Nu ben ik al e
en paar dagen tot in de late uurtjes bezig om voorbeelden van raamdecoraties te maken. Daarnaast gaan de gewone bestellingen natuurlijk gewoon door. Maar wat ben ik nu al blij met het rekje! Nog even een paar dagen flink doorwerken en dan zijn jullie zondag de eerste die het eindresultaat mogen bewonderen. O ja, nog een klein maar zeer belangrijk detail: De hangers zijn besteld, ik hoop dat ze op tijd binnen zijn!

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.