Lijstjes

Zoals jullie weten heb ik sinds september de winkel van mijn ouders er bij overgenomen en dat bevalt me erg goed. De combinatie is erg leuk en brengt nog meer variatie en meer klantcontact. Het was even wennen qua planning: wat doe ik waar en wanneer?
Om het werk voor mijzelf een beetje overzichtelijk te houden werk ik tegenwoordig met lijstjes.

Zo heb ik onder andere lijstjes voor ontwerpen, maken, winkel, administratie en een lijstje diverse, de naam zegt het al, daar kan echt van alles op staan. Dit is voor mij de beste manier om zakelijk een beetje orde op zaken te houden. Want het werk is zo gevarieerd en op 2 locaties, dus een goede planning is geen overbodige luxe. Het is ook heerlijk om op deze manier lekker door te kunnen werken en steeds iets weg te kunnen strepen wat klaar is. Want zeg nou zelf het heerlijkste van een to do lijstje is toch wel het doorstrepen!
Een ander voordeel is dat je dingen eindeloos voor je uit kunt schuiven. Zo staat er al 2 maanden op mijn lijstje dat in weer een blog en een nieuwsbrief moet schrijven. En hoe makkelijk is het om dan steeds maar door te schuiven om dat anderen dingen voor gaan, of omdat ik meen dat andere dingen voorgaan…

Nu ben ik er toch maar eens voor gaan zitten, als eerste een blog en daarna nog een nieuwsbrief, ofwel de laatste nieuwsbrief van 2017. Want ja, het is al weer december, het jaar is al weer bijna voorbij. En hoe cliché: wat vliegt de tijd… voor mijn gevoel heb ik de kerstboom net pas opgeruimd en de nieuwe staat al weer te wachten!

Zo ook de kerststicker. Ik was er nog helemaal niet aan toe en dacht zelfs stiekem om dit jaar maar eens over te slaan. Maar wat is het een groot compliment dat mensen in november al weer vroegen of er dit jaar weer een kerststicker zou komen. Dan kan ik natuurlijk niet achter blijven. Dus in november op het lijstje ontwerpen stond de kerststicker. En ja hoor, het is me weer gelukt om een nieuw ontwerp te maken. Hoe leuk is het dat het voor mij en sommige van jullie al een soort traditie wordt. Ik weet dus nu al wat er in november 2018 op mijn to do lijstje komt te staan: kerststicker ontwerpen voor kerst 2018.

En voor nu: Blog doorstrepen en aan de nieuwsbrief beginnen!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.