Kinderen kiezen zelf…

Ik kom geregeld bij mensen aan huis om de ramen op te meten en de mogelijkheden te bespreken voor raamdecoraties op de ramen. Soms kom ik dan bij mensen voor  raamfolies voor de slaapkamers van de kinderen. De kinderen mogen vaak mee helpen met kiezen. Geweldig vind ik dat!
Sommige kinderen weten precies wat ze willen en hebben al plaatjes verzameld, dan is het soms even lastig uit te leggen dat een gekleurd plaatje niet altijd kan, maar dat ik wel een gedeelte van het plaatje kan gebruiken. Of ze kunnen  maar niet kiezen uit al die afbeeldingen die ik bij me heb. Dan maak ik vaak een aantal ontwerpen die ze vervolgens rustig kunnen bekijken zodat je niet meteen hoeven te kiezen.

En soms komen ze met de gekste ideeën…
Zo vroeg mij eens een jongetje of ik een doodshoofd op het raam wilde maken. De moeder keek mij verschrikt aan. “Ehm… nee, sorry, dat kan ik niet, dat is veel te moeilijk” zei  ik met een knipoog naar de moeder. Ze keek me dankbaar aan  en snel gingen we op zoek naar andere afbeeldingen.  Er moes
t nog wel wat overtuigingskracht aan te pas komen, maar uiteindelijk heeft hij gekozen voor 2 ridders waar hij ook heel erg blij mee was (en de moeder ook).

Ook wilde er eens een jongetje een olifant op zijn raam. Ik had verschillende plaatjes van olifanten bij mij, maar hij vond het maar niets… ze waren veel te klein! Hij wilde een grote olifant! De afbeeldingen die ik altijd meeneem zijn inderdaad heel klein, maar op het raam maak ik de afbeelding natuurlijk zo groot als je wilt. Hij snapte het niet en was niet echt gerustgesteld. Maar gelukkig, toen ik een week later kwam plakken was hij helemaal blij met zijn grote olifant!