Een gebouw met gevoel

Toen ik 4 jaar was ging ik net als alle kleuters naar de kleuterschool, in een mooi gebouw midden in Silvolde ofwel het Jacintha-gebouw. Een dependance van de Plakkenberg waar maar 3 klassen zaten en een gymlokaal. Ik heb daar een heerlijke tijd beleefd. In die periode werd ook het huidige gebouw van de Plakkenberg gebouwd en werden wij kleuters verhuisd naar het hoofdgebouw. Een mooie optocht van kleine mensjes, ieder met hun eigen stoeltje verliet de Jacintha-school en nam hun intrek in de Plakkenberg.

In de kelder van het gebouw ben ik ook jarenlang naar de Scouting geweest, wat een geweldige tijd was dat!

Zo’n 9 jaar geleden herhaalde dit verhaal zich gedeeltelijk, maar nu met mijn zoontje. Zijn kleutertijd begon ook op de Jacintha-school. Door het teruglopende aantal leerlingen kwamen er lokalen vrij op het hoofdgebouw en werden de kleuterklassen opnieuw verhuisd van de dependance naar het hoofdgebouw. Eenzelfde optocht van kleine mensjes met ieder hun eigen stoeltje trok van het ene naar het andere gebouw. Een bijzondere ervaring voor mijn zoontje en zijn klasgenootjes, maar ook voor mij, want dan komen toch de herinneringen aan mijn eigen kleutertijd weer even terug. Hoe toevallig is het dat wij allebei dezelfde verhuizing meemaken!

Nadat de school een aantal jaren is gebruikt door de dokter Bosschool heeft het ook nog even leeg gestaan, is het gebouw dit jaar verkocht en erg mooi opgeknapt. Het is een Gemeentelijk Monument, dus de buitenkant blijft zijn mooie uitstraling houden. Van binnen is het mooi opgeknapt maar gelukkig zijn er 2 klaslokalen behouden en is de gymzaal voor mij ook nog herkenbaar. Het is een multifunctioneel gebouw geworden waarin verschillende huurders de klaslokalen kunnen gebruiken. Er worden o.a. inburgeringcursussen gegeven en je kunt je op verschillende gebieden laten coachen.

Ik had de eer om wat moois op de ramen te maken, een geweldig leuke opdracht, welke ik met veel plezier heb beleefd. En als ik dan weer in dat gebouw loop moet ik toch weer aan vroeger denken. Waar ik vroeger mijn jasje aan de kapstok hing zit nu een prachtige werkplek, maar zo leuk dat de tegeltjes en kapstokjes van toen er nog zitten. Een klaslokaal is omgetoverd in twee ruimtes voor zelfstandig ondernemers. De Wc’s zitten nog op dezelfde plek, (gelukkig wel vervangen door “grote mensen wc’s ”) maar nog wel achter dezelfde oranje deuren van toen. Eigenlijk moet ik natuurlijk niet te veel verklappen want zaterdag hebben ze Open Dag. Dan kun je zelf alles bewonderen en misschien heb jij wel diezelfde ervaring als ik…

Ik ben in ieder geval erg blij dat zo’n mooi pand in ons mooie Zillewold weer een mooie bestemming heeft gekregen en wens Lokaal5 en de ondernemers die er in huisvesten heel veel succes en werkplezier. En natuurlijk veel plezier van de raamdecoraties 😉

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.